2018. február 16., péntek

Poprád - 4. nap



Hajnali nyolckor kezdtük meg a munkát az iskolában. Az előző nap a késmárki várat látogattuk meg, így a napot a várról szóló rövid videó megtekintésével kezdtük. Jó volt újra felidézni, amit hallottunk, főleg, hogy sok magyar vonatkozás is elhangzott. A fogadó iskolánk korábbi projektjében finn, török, litván iskolákkal együtt vett részt egy történelmi témájú projektben, melynek keretében kastélyokat látogattak meg, és rövid videókat készítettek.  Ezt láthattuk most. Érdemes volt minden apró információra figyelni, mert a pénteki kvízben bármit kérdezhetnek.


Ma került sor a prezentációk bemutatására. Izgultunk persze, de túléltük. Először a társadalmi konzultáción alapuló kérdőív eredményét mutatták be az országok. A prezentációk jól mutatták, mely ország diákjai hogyan vélekednek az őket érintő ügyekkel kapcsolatos döntéshozással kapcsolatban.




A tanulók előzetesen elkészítette prezentációk bemutatására került sor. Az iskolákban felszerelt mérőeszközök által összegyűjtött adatok alapján kellett minden csoportnak, nekünk Magyarország éghajlatát és időjárását bemutatni, a mért értékeket prezentálni.  A látványos és mérhető különbségek jól láthatóak voltak a prezentációk segítségével. 



Majd lehetőségünk volt hagyományőrző babát készíteni, nem is lett rossz :)



Ebéd után következett az üzleti tervvel kapcsolatos workshop. Kis csoportokban kellett dolgozni, és megvitatni, melyik ország melyik részét vállalja az üzleti tervnek. Majd megtörtént az eredményhirdetés: Magyarország kapta a zöldség-gyümölcs termesztését, az alma-cékla-répa kombinációjából álló juice előállítását. Ezt a következő görög egy hetes student exchange-re kell mindenkinek elkészíteni. 


  
Este pedig a farewell party ideje jött el. Azért csütörtökön került erre sor, mert a görög delegáció már pénteken este vonattal megy Pozsonyba, onnan Bécsbe, és onnan repülnek vissza Chaniaba. Így ma zártuk le hivatalos formában a hetet, noha még a péntek előttünk van.
A szlovák fogadó iskola egy kis meglepetésműsorral készült. Először hip-hop táncbemutatót láthattunk, majd a helyi néptáncegyüttes előadásában nézhettünk meg hagyományőrző táncokat is hallgathattunk meg népdalokat. Az este hátralévő részében ettünk, ittunk, mulattunk :)  Egy szóval jól éreztük magunkat! 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése