2018. március 30., péntek

Chania, 1. nap -2018. március 19.

Hétfő reggel megkezdtük a munkát fogadó iskolánkban, a Geniko Lykeio Alikianou középiskolában. Az intézmény igazgatója nagyon sok szeretettel köszöntötte az EPEC team lengyel, szlovák, román, magyar és görög résztvevőit.
Megnéztük az iskolájukat, a csapatépítő játékoknak köszönhetően megismertük a résztvevőket, így már könnyebben ment a hét folyamán az együttműködés.
















Majd a Chaniatól 15 km-re lévő Vatolakos kis faluba mentünk. Először megnéztük a falu határában megépített Valsamiotis gátat. 


Innen egy kellemes sétával jutottunk el a faluba. Útközben a helyiek egy kis frissítővel és házi sütésű kalácsokkal vártak minket, ettünk-ittunk, majd folytattuk utunkat az erdőn át. Narancsligetek, citromfák, szebbnél szebb virágok, bokrok és egyéb ragadozók, mint például lepkék társaságában haladtunk utunkon.




A faluba érve megkerestük az éttermet, ahol már le volt szervezve az ebédünk.



































Ebéd után pedig visszavittek minket Chaniaba, ahol a görög iskola diákjai és tanárai tartottak nekünk idegenvezetést. A kapott információk birtokában pedig egy mobil telefonos alkalmazás (Action Bound) használatával kellett egy városismereti kvízt megoldanunk.













Miután megismertük Chania-t, mint a tenyerünket, mindenki ment a maga útjára. A diákok vissza a családokhoz, a tanárok pedig a hotelba és készültünk a másnapra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése